DOS ANYS I TRES SANT JORDIS

Quan es va publicar La reina faraó l'any 2014, jo no tenia ni idea de què passaria a continuació. El fet d'haver-ho tirat endavant (en part) amb una campanya de Verkami, li va donar molt de ressò als mitjans locals; la presentació a la biblioteca Carles Fages de Climent i la proximitat de Sant Jordi (el primer) van fer que fos un llibre molt venut aquella diada del 2014.

Gràcies a la complicitat de la biblioteca Carles Fages de Climent i especialment d'Albert Carol, el bibliotecari funestament desmemoriat, el llibre va passar al programa SAL (selecció d'autors locals) de les biblioteques de la Diputació de Girona, fet que motiva que el llibre sigui objecte de clubs de lectura arreu de la demarcació i la possibilitat d'intercanviar parers amb els lectors a través de trobades presencials. Tot i així, va passar un any força tranquil, i el segon Sant Jordi el vaig viure en part a Barcelona, a la parada del Museu Egipci, i en part a Figueres. Encara que sense tanta repercussió mediàtica local, aquesta segona festa del llibre va anar prou bé.

Presentació a la Garriga. Foto de Xavier Cubeles
El segon any de La reina faraó ha resultat curiós. Per causes que no vénen al cas, no hi va haver cap més presentació del llibre, però aquest any vam decidir que el llibre encara tenia molt de recorregut, de manera que en vam començar a preparar. El primer que vam trobar va ser una bona entesa amb l'Escola de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística de Figueres; a primers d'any, es va confirmar que l'aventura egípcia seria la lectura de curs dels alumnes de B1 i C1. S'ha fet una presentació a Roses (amb entrevista inclosa a Empordà TV), una altra a la Garriga (Vallès Oriental) just dies abans de la Festa del Llibre; vam fer firma de llibres a Flaçà i hi tenim una presentació prevista per al maig, i més presentacions a Olot, Ripoll, Girona, Sant Feliu de Guíxols... entre la primavera i la tardor. Tercer Sant Jordi ben reeixit i molt bones perspectives. I una que ens fa alguna cosa més que il·lusió: hi ha un parell d'instituts que estan estudiant la inclusió del llibre en el programa del curs 16-17!!!

 Joana Cubeles (esq.) i Carme Ballús (dreta). Foto: Xavier Cubeles


Fa uns dies, a la I Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Girona, una nena ─ja lectora─ em va preguntar si tinc més llibres publicats. Jo li vaig dir que no, però que abans de Sant Jordi de l'any que ve espero publicar la segona part de La reina faraó... Em començo a preguntar si el tercer any (i quart Sant Jordi), La reina no es convertirà en el Harry Potter o el Divergent català... Somiar és de franc!

Comentaris