MORTS SOTA LES CATIFES

Quin enrenou a l'Ajuntament, amb tot aquesta història de les factures no consignades de la regidoria de cultura. Les Boges ens atabalem amb tot aquest devessall d'informació als blocs i als mitjans, fins al punt que ja no sabem qui té raó i qui no en té. Ens inclinem a pensar que tothom té la seva part de raó, però també que qui ha estat cessat -el regidor Ciro Llueca- no és tan culpable i qui l'ha cessat -l'alcalde Vila- no és tan innocent. La columna d'ahir de Francesc Cruanyes a L'Empordà contribueix, pensem, a situar les coses al seu lloc i a veure-les amb una mica més de fredor. 
Com diu Cruanyes, estimar-se, no s'estimaven. L'alcalde Vila ja feia estona que volia trencar amb la parella de govern. Ho va provar amb la reducció de sous i no va colar; llavors va tirar pel dret destituïnt el regidor amb l'excusa de les factures. Vaja, així és com nosaltres ho veiem. Segons el que justifica Llueca al seu bloc, no es tracta de 250.000 euros, tal com defensa l'alcalde, sinó 168.000 i escaig. A nosaltres, gent de la banda treballadora i autònoma, la quantitat ens continua semblant una animalada. Ara bé, de factures no consignades se n'originen, segur, a totes les regidories.  Ja ens agradaria saber el volum de factures no consignades que deu tenir la regidoria d'habitatge, educació, joventut i participació ciutadana (és una sola regidoria, compte!), posats a demanar, i tenint en compte tots els escàndols que s'han derivat d'aquesta regidoria, especialment el darrer any.
No podem dir que estem d'acord amb totes les actuacions de la regidoria de cultura. Sense anar més lluny, la gestió de la CCC, que ha resultat cara, precipitada i poc efectiva. Ara bé, no es pot negar que Ciro Llueca ha treballat, durant els tres anys que ha estat al front de la regidoria. Que l'ha posada al dia. Que s'ha trobat amb tota mena de pals a les rodes, com ara no disposar de tècnic durant set mesos per decisió del màxim gestor de la ciutat. Ciro ha donat la cara abans i l'està donant ara tot defensant la seva honestedat, quan d'altres probablement s'haurien amagat sota les pedres (o sota les catifes). És injust, doncs, que l'alcalde agafi el regidor de cap d'esquila. Nosaltres no ens el creiem i ja no ens en podrem refiar. Ens el creuríem si espolsés les estores municipals i tragués els morts -molts- que hi deu haver a sota. I de passada, ens hauria d'explicar -a la ciutadania- per què punyetes la ciutat s'ha de gastar 375.000 euros en càrrecs de confiança designats a dit i no pas per les urnes, en bé de la claredat i la transparència de què tant s'omple la boca.

Comentaris

Anònim ha dit…
gràcies per penjar aquest link del bloc de l'alcalde, així podem conèixer el vostre. està bé que pregunteu per les factures de la regidora aquella de joventut i educació yolanda milan. Sense cap dubte possible, la pitjor regidora de la història de l'ajuntament de figueres. I ja que parleu de sous, em va dir una que treballava a l'ajuntament que aquesta senyora cobra 3300 euros al mes. Clar que no plega, la mala burra, si allà a les escolpies no en devia tenir ni per xurrus.
Miquel Planas ha dit…
L'anonimat, que tan bones pàgines havia donat a la història de la premsa escrita, s'ha convertit en un exercici de covardia on alguns es refugien per insultar sense donar la cara.
Boges per la cultura ha dit…
Ei, tranquil·litat! Nosaltres les Boges hem posat en marxa aquest bloc no per a insultar ningú ni per a què hi hagi baralles, sinó per a expressar la nostra opinió com a ciutadanes, mirant de no recórrer al recurs fàcil de l'insult. Alhora, ens encanta que hi hagi fòrum, intercanvi d'opinions i que, si algú no hi està d'acord, que ho expressi i ho argumenti. No tenim cap inconvenient que, qui opini, preservi la seva identitat; ara bé, preferim la raó a l'ofensa, per més que les persones de bona fe ens exaltem quan veiem la situació i les xifres.
Gràcies a tots dos per llegir-nos.
Anònim ha dit…
miquel, no t'exaltis i prente la medicació. l'anonimat és directament proporcional a les represàlies que aplica la milan. si no, pregunta-li a un tal lluis terrades, que va mostrar divergències respectuoses amb ella en una reunió, va ensenyar les contradiccions del seu discurs, i, al ap de poc, el van expulsar de l'entitat que representava i a la seva feina li van dir que o deixava de fer el burro o tindria conseqüències.Contra el poder despòtic de l'estupidesa, ens queda l'anonimat. si realment et dius miquel planas, tu sabràs perquè la defenses i què guanyes de no ser anònim.
Anònim ha dit…
miquel planas roig, cap d'estadística a l'ajuntament de figueres, quina cony de necessitat tens de fotre't en sidrals d'aquests, tu que ets funcionari? després et queixaràs