ESPAI DE CREACIÓ

Per un cop a la vida, les Boges farem autobombo de les nostres activitats per anunciar-ne una que, en temps de crisi, pot ser una solució. Com ja sap tothom qui llegeix aquest bloc (gràcies, amics i amigues!), a la nostra ciutat no hi ha cap espai que serveixi com a punt de trobada de creadors i artistes. Alhora, els emergents s'han de conformar a crear a la cuina o al menjador de casa, si no poden llogar o comprar-se "la cambra pròpia" per la qual advocava Virgínia Woolf. Nosaltres, en aquest moment, disposem del local que pot fer les funcions tant de cambra pròpia com de lloc de trobada/intercanvi: l'Antaviana Espai de Creació.
Es tracta de posar l'espai físic de l'Antaviana a disposició de tota persona que tingui un afany creatiu de qualsevol mena (pintors, ceramistes, dissenyadors gràfics, dissenyadors de moda, vestuari teatral, complements, etc.) a qui calgui un lloc per a desenvolupar-se com a creador i on poder dipositar les seves creacions i els estris que li calen per a l'activitat. Alhora, aquest servei ve acompanyat d'altres: els bàsics (aigua, electricitat, telèfon, internet) i els complementaris: sala d'exposició, showroom i la seguretat que en qualsevol moment es poden rebre visites d'interessats o es poden dur a terme classes i cursos.
Evidentment, l'espai i els serveis tenen un preu, que no serà mai el que es pagaria per un local propi, amb tot el que això comporta: fiances, comptadors, factures mensuals, possibles reparacions, assegurança, etc. Aquest preu s'estipularà en base als metres quadrats utilitzats i a la quantitat de temps que es calcula que se'n disposarà, de manera que en resulta una quota única i mòdica.
Els avantatges d'aquest tipus de relació són nombrosos: connexió amb altres creadors, amb l'intercanvi d'idees i de coneixements, tècniques i altres factors que això suposa; augment de la clientela potencial que es deriva de la interrelació; l'ampliació de les xarxes personals i la possibilitat d'accedir a mercats desconeguts; inversió en espai reduïda a la mínima expressió per allò exposat en el paràgraf anterior; showroom permanent, obert al públic; possibilitat de compartir bases de dades i molts d'altres avantatges, sense oblidar l'enriquiment personal i artístic.
Fins ara hem parlat només d'art i creació, però aquest concepte també és vàlid per a professionals de diverses disciplines que no es poden permetre llogar un local per al desenvolupament de la seva activitat: comercials, traductors, professors particulars i molts altres professionals amb una necessitat concreta d'espai i de temps. 
Amb el temps, i amb les vostres idees, anirem creixent i millorant; vés a saber si d'aquí no naixerà una nova Bauhaus...

Comentaris