ROCK D'ALT VOLTATGE

Diu la llegenda que el nom del grup ve de què l'Arnau, el bateria, trobava que tots els temes que triaven eren molt eròtics. Llavors van fer la composició entre rock i eròtic i va sortir Erròtick. Aquesta història l'explicaran les revistes especialitzades d'aquí a uns quants anys. Perquè aquest grup de rock acaba de començar la seva aventura amb vocació de continuïtat.
Les Boges hi estem vinculades per raons familiars i per aquest motiu n'hem anat fent el seguiment. Podem dir, amb coneixement de causa, que en els vuit concerts que porten fins avui la progressió ha estat espectacular. Han deixat enrere la timidesa, la por al micròfon en els espais entre cançons, la primera imperícia. Després d'actuar en bars i restaurants, la possibilitat de participar en l'Empordà Rock de Garriguella o en el Tramunrock a Portbou, amb escenaris i equips professionals, els ha mostrat el que poden ser i el que poden fer damunt d'un escenari com Déu mana. I no han decebut. Davant del públic, cadascú dóna el millor de si mateix: l'Arnau, imparable a la bateria; la Lídia, baixista impassible; l'Àlex, home-guitarra; en Toni, camí del virtuosisme a la guitarra solista i en Grau, l'histriònic i interactiu vocalista i mànager del grup.
El repertori d'Erròtick està integrat per clàssics del rock: temes d'Status Quo, Dire Straits i Mark Knopfler, Red Hot Chili Peppers, etc. sense fer fàstics a cançons de Rosendo, Platero y tu i d'altres grups espanyols. Les Boges trobem que els falta repertori català, si bé, tal com diuen ells, les formacions juvenils exploten temes de Sopa de Cabra i Lax'n Busto fins a la nàusea.
Mica en mica, i ja imminentment, aniran incorporant composicions de collita pròpia. Perquè el seu projecte té visió de futur i esperit de professionalització.
El que ha sorprès les Boges, durant aquest estiu en què els hem anat seguint, és la quantitat de formacions juvenils que hi ha a la nostra comarca i els festivals de rock que s'hi arriben a celebrar. Sense anar més lluny, el 15 de maig, acabant de sortir de barraques de Santa Creu, les JERC organitzaven el Destaca't, un concurs per a triar un grup teloner per als concerts de l'Acampada Jove. El concurs, almenys a les comarques de Girona, funcionava en dues poblacions simultàniament i s'hi van presentar sis grups per població. A Figueres vàrem poder veure Direcció Prohibida, NUC, The Scrap, Tan de bo, Bleed it i Error Genético. A l'Empordà Rock vàrem presenciar les actuacions, a més d'Erròtick, de Mute i Eternity; tanmateix, l'Empordà Rock és un circuit de concerts per tot l'Empordà en què actuen tres o quatre grups diferents en cada població; a Portbou van actuar-hi també Serotonin i Afonia Kronika.... Sense comptar les festes majors, on també actuen bandes juvenils. Això és un no parar!
On es couen tots aquests sofregits? Als garatges. Podem imaginar com són els diumenges a la tarda per als veïns de l'Arnau o els vespres entre setmana per als veïns de l'Àlex. Ara bé, veient tantes mogudes rockeres (i musicals en general) com hi ha a la nostra ciutat, aniria bé per a tots aquests grups una sala que els servís tant de lloc d'assaig, amb horaris pactats, com de banc de proves d'aquestes bandes davant del públic. Així es podrien satisfer dues necessitats de cop: la dels grups de veure's davant de públic (el salt del garatge a l'escenari sovint és difícil) , i la del jovent de la nostra ciutat de trobar dins la vila un lloc amb una programació estable. L'exemple de la sala La Mirona, de Salt, ens sembla encomiable. Tot i que Figueres pateix un dèficit d'equipaments de qualsevol mena que fa enrogir de vergonya -ara, en reformes de places no ens guanya ningú-, si hi ha voluntat es pot fer qualsevol cosa. Les Boges hem sentit a dir que existeix una iniciativa de la Regidoria de Cultura en aquest sentit, i esperem viure prou per a veure-la materialitzada. El jovent figuerenc, tradicionalment tan poc atès pel poder municipal, ho agraïrà.

Comentaris