Fa dies, d'això, però no em puc estar d'explicar-ho. Jo no sóc vegana (tot i que simpatitzo amb aquesta filosofia) però vaig preparar alguns plats vegans el dia de les festes de Nadal que em tocava cuinar a mi. No ho havia fet mai, i així i tot, van quedar fantàstics i per això ho vull posar aquí i amb imatges. Per si serveix a algú. Consti que no he inventat res i que he copiat les receptes, afegint-hi algun toc personal. Com a tall (a part del pollastre farcit amb prunes i pinyons), vaig fer un seitan també rostit i amb prunes i pinyons. D'aquest no en vaig fer foto, però va quedar prou bo. Continuarem investigant en la cuina sense productes animals.
Croquetes de bolets
Vaig emprar bolets secs (una barreja de bolets variats) hidratats durant una estona en llet de civada (també es pot utilitzar llet de soja o d'arròs) i, un cop hidratats, els vaig escórrer i passar per la paella amb oli d'oliva.
Per a la beixamel, vaig daurar ceba ratllada amb oli d'oliva. Unes cullerades de farina de fajol, ho vaig coure una mica tot plegat i llavors vaig tirar-hi la llet de civada d'hidratar els bolets (passada per un colador). Una mica de sal i pebre (i si es vol, nou moscada), i quan la beixamel ja era ben espessa hi vaig afegir els bolets. Per no posar ou a l'arrebossat, vaig mullar les croquetes amb llet de civada i després les vaig passar per pa ratllat. I a fregir. Delicioses!!!


Allioli de pastanaga
Un invent per a suplir el paté del pica-pica i sucar-lo en torradetes o bastonets. Es tracta de coure pastanagues en molt poca aigua. Quan són tovetes, es trinxen amb all i oli d'oliva. No té més secret, però el color és bonic i el patè obtingut sorprèn força.
La birra Mo(ritz) la vaig comprar bona i feta.
I un hummus per acabar el capítol vegà.
Cigrons cuits, oli d'oliva, all, suc de llimona, pasta de sèsam (es compra ja preparada en botigues d'alimentació natural o de productes àrabs), sal i pebre al gust. Si cal, s'hi pot afegir una mica d'aigua. Èxit assegurat. Per sucar torradetes i bastonets de pa, bastonets de pastanaga o carbassó crus, etc.
Comentaris