SER O NO SER (REGIDOR DE CULTURA)

Comentari captat al vol durant la presentació del curtmetratge El oculto, de David Ruiz, el passat 14 de novembre.

Pregunta: Deus anar molt atrafegat, amb tants d'actes.

Resposta: No t'ho pensis. Vaig a molt pocs actes. Jo selecciono molt.

Les paraules són aproximades, però el sentit és aquest. La pregunta la feia una persona situada al nostre costat. La resposta la va donar el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Figueres.

Ens vam quedar de pedra. Tot i ser a menys de dos metres, el regidor no es va adonar de la nostra presència? Potser no ens va reconèixer? Les qui subscriuen aquest article l'han convidat diverses vegades a actes celebrats al seu local -un lloc que, mica en mica, intenta fer-se un nom a la vida cultural de Figueres-: presentació d'una revista de còmics elaborada per joves, un concurs de dibuix i relat juvenil i, més recentment, l'inauguració de la nostra sala d'exposicions. No solament no hi ha comparegut cap de les vegades, sinó que tampoc s'ha dignat excusar la seva presència.

Estem d'acord que el dia té vint-i-quatre hores, que ningú no té el do de l'ubiqüitat, que hi deu haver dies molt atapeïts. Tanmateix, pensem que un regidor mai de la vida no pot fer aquest comentari en un lloc públic. Ens agradaria saber amb quin criteri dosifica la seva presència aquest edil. Assisteix només als actes organitzats per l'Ajuntament? A les activitats de gran lluïment? Quan s'acabi la capitalitat cultural se'l tornarà a veure públicament?

Creiem que tothom qui programa actes culturals es mereix un respecte -més si ho fa amb un esforç privat d'ajuts públics-; el comentari d'aquest regidor dóna a entendre tot el contrari. Demanem que el regidor reflexioni, que vagi amb compte a l'hora d'expressar opinions en públic i ens permetem de suggerir-li que, si la feina de la regidoria li resulta massa feixuga, encara és a temps de deixar-la.  

Comentaris