EN MOSSAN, UN NOI EXCEL·LENT

Avui volíem parlar de joventut excel·lent de la nostra ciutat, però l'actualitat ens porta a parlar d'una joventut que n'és i d'altra que no solament no n'és, sinó que, a més, provoca rebuig. Fa uns dies, uns caps rapats van atonyinar un nano fins a deixar-lo en coma. Ens comuniquen que la víctima del brutal atac ha aconseguit superar la gravetat i ara es refà de les seves ferides. Es diu Mossan, i el seu únic crim per merèixer un càstig tan greu va ser tenir la pell més fosca que aquells que el van atacar.
 Ens agradaria saber què passa dins del cap d'un energumen d'aquests que expliqui un fet tan terrible com el que ara ens ocupa. Com poden justificar, dins dels seus cervells escarransits, el fet de privar de la seva vida -o almenys d'intentar-ho- un altre ésser humà que no els ha fet res. No podem imaginar-nos què impel·leix un individu a deixar-se posseir per la violencia per emprar-la contra un consemblant. Costa de creure que, avui en dia, encara hi hagi individus que donin suport a les tesis nazis i cometin actes com aquest en nom de què? De la puresa de la raça? Del dret a ocupar una parcel·la del nostre "paradís"? Qui són ells per a decidir qui té dret a viure, qui ha de morir? No són ningú. Només uns covards que fugen cames ajudeu-me, un cop s'han explaiat. Això fa de cagats, de mitjamerdes, de covards, com és d'una vilesa extrema acorralar un noi sol entre una colla i pegar-lo fins a deixar-lo quasi mort. Doneu la cara, cabrons! Deixeu-nos veure qui sou, que us puguem assenyalar pel carrer i repudiar-vos, perquè no sou dels nostres i no us hi volem, entre nosaltres.  
Sigui com sigui, en Mossan, per qui hem patit força, s'està recuperant. D'origen pakistanès, és o ha estat alumne del CEIP Ramon Muntaner i amic i company dels nostres fills. En Mossan, aquell vespre fatídic havia sortit a vendre roses, com feia sovint per ajudar la família a tirar endavant. Un bon noi, doncs. I ferm. Un dels nostres. Per això no ens quedarem quiets. Canalitzarem la nostra ràbia per aquesta agressió xenòfoba tot formant una plataforma o altre tipus d'organització per donar suport a aquest jove i la seva família, perquè els violents sàpiguen que no els tornarem a permetre un acte d'aquesta mena. Apunteu-vos-hi.

Comentaris