CONCERT DE CAP D'ANY

Ja som al 2010 i hem esgotat les festes del cicle nadalenc. Enguany, el regal de Reis ens ha arribat anticipadament, per Cap d'Any: el concert que va oferir TV3, enregistrat al Teatre Jardí de Figueres i interpretat per la Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya.

La formació, integrada per la cobla La Principal de la Bisbal i per l'Orquestra de Cambra de l'Empordà i dirigida pels mestres Carles Coll i Francesc Cassú, va oferir un programa de música catalana que combinava la cançó tradicional amb les sardanes i els clàssics del rock català, sense oblidar la Nova Cançó. 

El concert es va complementar amb coreografies de dansa, amb malabars i acrobàcia i va comptar amb la participació de l'esbart Mediterrània Dansa.

Sembla que aquesta manera de saludar l'arribada de l'any nou tindrà continuïtat; finalment, els catalans hem trobat una alternativa magnífica a la retransmissió preceptiva dels valsos vienesos. Que sigui per molts anys!

Les boges vam gaudir-ne entre cassoles, amb la tele a prou volum per sentir-ho des de la cuina; tot traient el nas de tant en tant, vam seguir el concert amb emoció: el Jardí engalanat de festa major, amb una il·luminació lateral sòbria i elegant, un pèl freda, potser, però que destacava el passadís central vermell on es representaven algunes de les actuacions complementàries. Dalt de l'escenari, professionals de primera categoria executaven orquestracions que elevaven peces no precisament mestres, com el Boig per tu de Sau, al nivell de clàssics. 

Qui es va perdre el concert o qui en vulgui tornar a gaudir, pot recuperar-lo a través de la web de TV3 (www.tv3.cat/seccio/3alacarta) o bé de la web de la Simfònica de Cobla i Corda (http://ca.simfonicadecoblaicorda.cat/).

Des d'aquest bloc modest, felicitem  tothom qui va fer possible aquesta matinal de música gairebé mística i esperem, tant com desitgem, que no sigui l'últim cop que aquesta feliç experiència es produeixi.

Comentaris